Паниката от ебола е умишлено разпространявана от престъпно безотговорната д-р Маргарет Чан, генерален директор на Световната здравна организация в Женева, която е и печално известна с „пандемията от свински грип”. Тази паника се разпространява още и от безотговорните представители на Центровете за контрол и превенция на болести към американското правителство. Случаят „Ебола” става все по-абсурден с всеки изминал ден. Първо, защото официалните „ебола симптоми” на Световната здравна организация включват симптоми на обикновен грип или дори тежка настинка. Освен това единственият признат „точен лабораторен тест” за ебола (тестът на Кари Мълис PCR – Polymerase Chain Reaction, полимеразна верижна реакция) е идентифициран от собствения си откривател, носителката на Нобелова награда д-р Кари Мълис, като напълно безполезен при откриването на ебола в тялото. В интервю Мълис заявява: „Количественото измерване чрез PCR е оксиморон”. PCR има за цел да идентифицира субстанции на база качество, но по своята същност е непригоден за оценка на бройки. Тестовете могат да открият генетични редици на вируси, но не и самите вируси. И, второ, ето, че сега откриваме, че нова компания е влязла в партньорство с Пентагона… за да създаде „анти-ебола вирусна терапевтика, базирана на РНКи” (sic). На 4 август американският телевизионен канал Фокс Нюз излезе с тази интригуваща водеща новина: „Експерименталното лекарство, използвано за лечението на двамата американски помощни работници, които бяха заразени с вируса ебола, никога преди не е тествано върху хора и беше идентифицирано едва по-рано тази година като част от продължаваща изследователска програма, подкрепена от американското правителство и армия. Министерството на отбраната отдавна има участие в изследваните на инфекциозни болести включително на ебола”.

АМЕРИКАНСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА И ТЕКМИРА

По-нататъшното разследване разкри следния силно впечатляващ и силно подозрителен факт за тази изследователска програма за ебола на американското Министерство на отбраната. Американското Министерство на отбраната работи съвместно с биотехнологична компания, наречена Текмира (Tekmira Pharmaceuticals Corporation). Нейните акции се търгуват на борсата NASDAQ с код TKMR. Текмира описва себе си като водещ разработчик на терапевтика чрез РНК интерференция (РНКи). Откакто започна паниката от ебола, цената на акциите скочи до тавана.

Точно както акциите на Доналд Ръмсфелд в Gilead Sciences, изобретател на Тамифлу, рязко се повишиха, когато министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд направи поръчка на стойност 1 милиард долара от безполезното Тамифлу за своите войници срещу по-ранна фалшива грипна заплаха, птичия грип. На собствения уебсайт на Текмира пише: „TKM-Ebola, антиебола вирусна РНКи терапевтика, се разработва чрез договор за 140 милиона долара с Офиса за управление на съвместни продукти на медицински противодействащи системи и биозащитни терапевтики (MCS-BDTX) на американското Министерство на отбраната”. Още през 2010 г. те добавят: „Текмира подписа 140-милионен договор с Министерството на отбраната на САЩ за разработването на РНКи терапевтика, която използва нашата технология за липидни наночастици (LNP) за лечение на вирусната инфекция ебола. През 2013 г. сътрудничеството беше разширено, така че да включва значителния напредък в технологията на формулиране на LNP, включително нова формулировка на LNP, която е по-потентна, възможността да може да се лиофилизират (изсушаване чрез замразяване) LNP формулировките и вариант на LNP, който може да се прилага интравенозно”. Същият уебсайт на Текмира отбелязва и че: „През 2014 г. Текмира подписа опционално споразумение с „Монсанто”, позволяващо на „Монсанто” да придобие лиценз да използва патентованата технология за производство на Текмира…”. А сега Текмира е оторизирана (от кого?) според тях да тества своята TKM-Ebola върху хора, които да се ползват като морски свинчета. Къде? Текмира ни казва: „Текмира се присъедини към международен консорциум, воден от Световната здравна организация, който има за цел да предостави РНКи, базирано изследващо лечение за бързи клинични изпитания в Западна Африка. Консорциумът включва представители на Международния консорциум за тежки остри респираторни и развиващи се инфекции (ISARIC) към Оксфордския университет, Обединеното кралство, американските Центрове за контрол и превенция на болести, Médecins Sans Frontiѓres – „Лекари без граници” (MSF), фондация „Мерийо”, както и други”.

Като се има предвид, че светът вече е в предизвикана истерия по отношение на ебола, на кого ли биха липсвали няколкостотин западноафриканци, които умряха от усложнения, но не от ебола, а от човешките експерименти на Пентагона с TKM-Ebola. Всички ключови играчи в престъплението участват в консорциума, провеждащ човешките тестове на Текмира в Западна Африка – Световната здравна организация, американските Центрове за контрол и превенция на болести и „Лекари без граници”.

Дали ебола и цялата кампания за насаждане на страх от ебола на Световната здравна организация и Центровете за контрол и превенция на болести не са проектирани от висшите си спонсори да паникьосат света с цел приемане на нетествани или неадекватно тествани „антиебола” лекарства или инжекции като TKM-Ebola, които са проектирани така, че да елиминират значителна част от западноафриканската популация и отвъд нея?

ЕБОЛА И ЕВГЕНИКА?

Интересен е фактът, че председател на американските „Лекари без граници” до 2010 г. беше Ричард Рокфелер, син на Дейвид Рокфелер, преди да загине в странен самолетен инцидент. А само допреди няколко месеца друг Рокфелер беше част от борда на „Монсанто”, когато и той почина. В продължение на повече от век след създаването на тяхната фондация „Рокфелер” фамилията Рокфелер е сред най-щедрите меценати на евгениката, включително на нацистките изследвания в тази насока в институтите „Кайзер Вилхелм” в Берлин и Мюнхен от края на 30-те години на ХХ в. Съществуват някои много богати и мощни фамилии, които се считат за богове спрямо нас, обикновените смъртни. В този смисъл историята на Рокфелер е доста показателна. В своята книга от 1993 г. „Молекулярната визия за живота” д-р Лили Е. Кей, описвана като „един от изключителните историци на биологията сред своето поколение”, твърди, че „новата биология” е в голяма степен създадена от фондация „Рокфелер” и нейната дъщерна програма в Калифорнийския технологичен институт (Caltech) чрез консенсус между научен елит и бизнес елит, чиито по-широки цели се концентрират върху евгениката и нуждата да се създаде механизъм за социален контрол и човешко инженерство. Всъщност терминът „молекулярна биология” е създаден през 1938 г. от Уорън Уийвър, директор на Отдела за естествени науки на фондация „Рокфелер”. Оскъдните изследователски средства, отпуснати за разработването на редукционистката дисциплина молекулярна биология, идват от заможните Рокфелер. Много от участващите учени дори не са поддръжници на евгениката, а учени, които имат нужда от изследователско финансиране. Кей отбелязва, че много от тях, дори на елитно ниво, имат стремеж към „чиста наука”, макар да са наясно с целите на фондация „Рокфелер”. Както пише Кей: „Крайният резултат е, че „новата биология” няма да бъде изследване на „гатанката на живота” с отворен край, а по-скоро насочено изследване с цел отговор на специфични въпроси по начини, съответстващи на целите на евгениката и социалния контрол”.

ПАТЕНТОВАТ ЩАМ НА ЕБОЛА?

Всички налични доказателства сочат, че продължаващата истерия по ебола от Световната здравна организация и Центровете за контрол и превенция на болести е част от този дневен ред на евгениката, който накара фондацията „Рокфелер” да създаде ГМО разновидностите на „Монсанто” с цел да зарази хранителната верига на хора и животни. Сякаш връзката между Пентагона и Текмира по отношение на ебола не е достатъчно обезпокоителна, струва си да отбележим, че през 2010 г. американските Центрове за контрол на болестите (CDC) печелят патент върху конкретен щам на ебола, познат като EboBun. Неговият патентен номер е CA2741523A1. Те също така имат право да изискват такси за неговото използване. Какво изобщо прави главната Здравна агенция на американското правителство, патентовайки вирусни щамове на ебола? Патентоване на вирус? Как е възможно такова чудовищно нещо? Според канадския адвокат по патентно право Дейвид Шварц: „Не може да патентоваш болестно състояние per se като например рак или грип. Но ако говорим за патентоване на форма на живот като бактерия или вирус, променени от човек, тогава отговорът е „да”. Добре дошли в света на Световната здравна организация, Центровете за контрол на болестите (CDC) и Министерството на отбраната на САЩ и това, което става все по-видимо, е тяхната „зона на здрача”, ако бихме могли да перифразираме великолепната научнофантастична поредица на Род Стърлинг от 60-те години на ХХ в.

Превод от английски език Георги Христов