Тръмп бе пределно ясен по отношение на коронавируса: „Никакво основание за паника“. Той е абсолютно прав. Коронавирусът е заболяване предизвикано от ментален вирус на страха. Нищо повече. Има и „научно“ доказателство за това твърдение. Круизният кораб Diamond Princess поразен от вируса беше блокиран. Имаше идеални условия за разпространяване на коронавируса. Корабът е с обща вентилационна система. И редица пътници се разболяха. Само двама от тях починаха. И двамата бяха на възраст над 80 години. Нито едно дете не се разболя.

Световната паника бе предизвикана от мащабните карантинни мерки взети от сегашното ръководство на Китай в лицето на Си Дзинпин. Има редица хипотези защо китайците процедираха по този необичаен начин. Прокрадна се информация, че зад кулисите на драмата наречена „коронавирус“ се разиграва сериозна битка между китайските „дракони“ (националисти) и китайските „комсомолци“ (прозападни либерали). Челният сблъсък е между президента Си Дзинпин и премиера либерал Ли Къцян. Както в Русия така и в Китай се подговяше класическа цветна революция за сваляне от власт на Си Дзинпин и неговите „дракони“. Организираните протести в Хонконг от външни фактори бяха само увертюра към майдан с китайска специфика. А тази специфика е доста кървава, ако се има предвид опита от събитията на площад Тянанмън. Вирусната епидемия и взетите мерки срещу нея на практика блокираха развитието на евентуалната цветна революция по един невероятно легендиран начин. Спусна се вирусна „завеса“ пред Поднебесната. Това позволи властовите битки в страната да останат на втори план. Коронавирусът даде възможност на китайците да направят едно широкомащабно учение по гражданска отбрана. В него освен медиците бяха включени цялата китайска администрация и много важно – въоръжените сили. Коронавирусът с някои изключения остана локализиран в огнището му в Хубей.  

Поразените от коронавируса са предимно китайци. Болестта се разпространи в Иран, превилигирован враг на Тръмп. Това позволи на някои анализатори да говорят за биологическо оръжие. Въпреки, че пораженията са доста ограничени в летален план. Друга хипотеза е, че епидемията на коронавируса замества Трета световна война и служи за форсмажор за неизпълнение на всякакъв вид неизгодни договори. Отделно епидемията позволи на китайците да изкупят чуждите предприятия в Поднебесната за „жълти стотинки“. Коронавирусът дава възможност легендирано да се посегне (както след 11 септември 2001 г.) към гражданските свободи и права. Дали световната истерия за коронавируса не обслужва световната олигархия? След време ще разберем истината.