Украинците предвиждат тъжно бъдеще за моста над Керченския проток. Заради грешка в проектирането Кримският мост може и да не преживее 5 години, заяви Игор Воронченко, командващ остатъците от Военноморските сили на Украйна. При това адмиралът съобщи това съвсем откровено и убедено.

Той припомни инцидента през ноември, когато руските погранични войски задържаха няколко украински кораба близо до Кримския мост. По думите на Воронченко, акцията е била планирана, а командата е била да се увеличи бойната група в Азовско море. Украинският адмирал отхвърля тезите, че корабите е трябвало да подкопаят сигурността на Кримския мост. Подобни съобщения той нарече „абсурдни“.

„На кого е нужен този мост? Той така или иначе ще падне след няколко години, защото е проектиран погрешно и стои на разлома на тектонични плочи“, подчерта Воронченко в интервю за „Крым. Реалии“.

По всичко изглежда, че на адмирала са му промили мозъка. Заявлението за „грешки в прокетирането“, рухване заради тектонични сили или неподходяща почва са типични алабализми на украинската пропаганда. Украинските медии и блогъри така и не можаха да свикнат, че въпреки тяхното особено нежелание Кримският мост беше построен, а автомобилната част беше пусната дори предсрочно. И нито една тяхна прогноза за рухване не се сбъдна.

Вероятно е дошло все пак времето украинците да признаят несъстоятелността на тезите си и да свикнат с реалността за съществуването на Кримския мост. Но украинските патриоти са упорити като козли. Да признаят истината за Русия за тях е доста сложно. В борбата с Кримския мост украинците включиха дори астролози. Един от тах, Влад Рос, даде живот на Кримския мост между 7 и 9 години, тоест по неговите небесни прогнози той ще рухне между 2025-2027 г.

Докато украинците се дразнят до крайност и се чудят какво да измислят за саботиране на съоръжението, то се използва ефективно от жителите на Крим и Кубан. От началото на автомобилния трафик през моста са преминали над 4 милиона коли. Съвсем скоро ще бъде пуснато в действие и железопътното трасе.