Изнасилването и убийството на 14-годишното момиче с еврейски произход от иракски бежанец отново насочи прожекторите върху темата за кризата с изнасилвания от мигранти, която от години се развива с незатихващи темпове. И то на фона на пълна публична апатия и със съучастието на официалните власти.

Откакто канцлерът Ангела Меркел покани в страната повече от милион мигранти, предимно мъже от Африка, Азия и Близкия изток, в Германия хиляди жени и деца станаха обект на изнасилвания и сексуални посегателства.

Последното убийство, което бе абсолютно предотвратимо, е особено осъдително, тъй като то съчетава в един акт множеството скрити последствия от политиката на отворените врати в Германия. Включително и темата за провала на контрола на влизането в страната. Както и свободното пускане по улиците в Германия на мигранти, извършили престъпления, вместо те да бъдат задържани и депортирани.

Това престъпление изважда наяве и грубото неглижиране на проблема от страна на германската политическа класа, която е по-загрижена за опазването на мултикултурализма и правата на освирепелите мигранти, отколкото за това да защити германските жени и деца от тях.

Полицията съобщава, че 20-годишният иракски кюрд Али Башар е изнасилил Сузана Мария Фелдман, удушил я е, след което е захвърлил тялото в гориста местност край железопътните линии в покрайнините на Висбаден. После Башар се е върнал в Ирак със самолет, представяйки фалшиви документи.

На 8 юни той е арестуван в Северен Ирак и на следващия ден е екстрадиран в Германия. В момента Башар е задържан в местен затвор във Висбаден. Убийството на Сузана е четвъртото подред убийство на германски тийнейджърки от нелегални мигранти за последните 18 месеца.

На 16 октомври 2016 г. 19-годишната студентка по медицина Мария Ладенбургер бе изнасилена и убита на връщане от празненство, организирано от факултета, в който учи. Нейният нападател е Хюсеин Кхавари, който пребивава в Германия от ноември 2015 г. без документи за самоличност. Той твърди, че е роден в Афганистан през ноември 1999 г. Заради предполагаемата му възраст (16 г.) Кхавари получава убежище като непълнолетен мигрант без придружител и е настанен в приемно семейство. След като Кхавари бе арестуван като заподозрян по случая с изнасилването на Ладенбургер, списание „Щерн” съобщи, че през февруари 2014 г. убиецът е получил 10-годишна присъда за опит за убийство. Той е бутнал 20-годишно момиче от скала на остров Корфу в Гърция. Момичето оцелява, а Кхавари излежава 18 месеца в затвора, след което е пуснат на свобода заради амнистия на непълнолетни престъпници. След това той емигрира в Германия. По време на съдебния процес в Гърция Кхавари заявява пред съда, че е роден в Иран през януари 1996 г. и е пристигнал в Европа през януари 2013 г. В рамките на процеса в Германия пък той признава, че е изнасилил и убил Ладенбургер. Оказва се, че Кхавари е роден в Иран на 29 януари 1984 г., което означава, че по време на покушението срещу Ладенбургер той е бил на 32 години. На 22 март 2018 г. получава доживотна присъда за изнасилване и убийство, но според германските закони може да подаде молба за получаване на условна присъда, след като излежи в затвора първите 15 години.

На 27 декември 2017 г. 15-годишната Мия Валентин от Кандел – малко градче във федерална провинция Райнланд-Пфлац, в близост до германо-френската граница, бе смъртоносно наръгана с нож в местна дрогерия. Нейният нападател Абдул Мобин е афганистански бежанец, който твърди, че е на 15 години. Мия Валентин и Абдул са имали връзка в продължение на няколко месеца, но след като тя решава да се разделят през декември 2017 г., Мобин започва да отправя заплахи към нея. На 15 декември родителите й подават официална жалба в полицията. Силите на реда посещават Мобин на 17 декември и в ранната утрин на фаталния 27 декември. По-късно през същия ден Мобин тръгва след момичето и в местната дрогерия я намушква с нож, закупен от същия магазин. Малко по-късно Мия издъхва. Мобин пребивава в Германия от април 2016 г., като първоначално живее в бежански център във Франкфурт. По-късно той е преместен в друг център в Гермерсхайм – малко градче в провинция Райнланд-Пфлац, а оттам е настанен в център за непълнолетни в близкия Нойщат. Молбата му за получаване на убежище е отхвърлена през февруари 2017 г., но той не е депортиран. Мобин, който преди това е известен на полицията заради побой над ученик, в момента пребивава в ареста, докато бъде изяснена истинската му възраст.

На 12 март 2018 г. 17-годишната Мирей Болд от Фленсбург е смъртоносно ранена с нож от Ахмад Гулбхар – 18-годишен мигрант от Афганистан, кандидатстващ за убежище. Той твърди, че се е разгневил и я е убил, след като тя отказала да приеме исляма и да носи забрадка. Гулбхар пребивава в Германия от 2015 г. като малолетен мигрант без придружител. Неговата молба за получаване на убежище е била отхвърлена, но той не е депортиран обратно в родната си страна. Мирей, която е живяла в една и съща сграда със своя нападател, се е обаждала да поиска помощ от полицията веднъж преди убийството. Ето както разказва пред списание „Билд” близък приятел на семейството й: „Ахмад е ревнив фукльо, който все искаше да я контролира. Те имаха връзка от януари 2016 г., но скандалите между тях бяха непрестанни. Той настояваше тя да приеме исляма и да се забради. Тя се чувстваше несигурна. Винаги, когато излезеше без да се забули, тя си имаше проблеми. Мирей ми каза, че той е дошъл сам от Афганистан и много тъгува за семейството си. Ахмад чакаше да започне работа в голяма строителна компания. Откакто се запознаха, той й звънеше на всеки две минути, за да разбере какво се случва с нея”. В момента Ахмад се намира в ареста.

Както и в другите случаи на убийства на тийнейджърки, смъртта на Сузана провокира обичайните политически позиции и неискрено възмущение от страна на германските политици и медии. Нивото на общественото недоволство във връзка със случая на Сузана обаче може би ще докара Германия до повратна точка – германското правителство най-накрая е заставено да поеме своята роля в решаването на кризата с изнасилванията от мигранти.

„Правителството трябва да помоли за извинение родителите на Сузана”, пише многотиражният „Билд” и добавя: „Единственото по-лошо нещо от убийството на дете е убийството на дете от престъпник, който не би следвало да пребивава в страната ни”.

Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) Кристиан Линднер заяви, че това убийство повдига много въпроси: „Защо бежанците, на които е отказано убежище, не биват депортирани по-последователно? Защо е допуснато нападателят и неговото семейство да пребивават под фалшива самоличност?”

„Това е типично за германските служби за сигурност”, коментира политикът Александър Граф Ламбсдорф и добави: „Просто има твърде много пропуски в системата. И това е крайно обезпокоителен факт, датиращ от много години”.

Водещият политик от Социалдемократическата партия Карстен Шнайдер заяви, че онова, което незабавно трябва да се изясни е „как заподозреният е успял да избяга и как той може да бъде изправен пред германския съд по най-бързия възможен начин”.

„Федералният министър на вътрешните работи трябва да гарантира, че съществуващите механизми за контрол функционират при влизането и напускането на страната”, каза Буркхард Лишка, говорител на социалдемократите в Бундестага. „При наличието на такива съмнителни документи за самоличност и предвид страната му на произход, федералната полиция би могла да установи с един прост пръстов отпечатък, че това е престъпник, който може да избяга.”

„Жестокото убийство на Сузана ме изпълва с голяма тъга и гняв”, споделя Екхарт Реберг от ХДС. „Като политик, отговарящ за бюджета, бих казал, че целият процес по даване на убежища трябва да бъде реформиран из основи. Ние ще осигурим парите за това.”

От антимигрантската партия „Алтернатива за Германия” (АfD) призоваха за оставка на цялото правителство. Съпредседателката на партията Алис Вайдел публикува видеообръщение в Twitter, в което казва: „Сузана е мъртва. Мария от Фрайбург, Мия от Кандел, Мирей от Фленсбург, а сега и Сузана от Майнц…”. И още:

„Смъртта на Сузана не е случаен удар на съдбата. Тя е резултат от многогодишна организирана безотговорност и скандален провал на нашите миграционни политики и политика за даване на убежище. Сузана е жертва на безконтролната идеология на мултикултурализма, която не се спира пред нищо, за да наложи своето морално превъзходство. Сузана е поредната жертва на лицемерната и егоистична политика за приемане на мигрантите на канцлера Ангела Меркел.

От юридическа гледна точка Али Башар не би трябвало някога да бъде допускан до Германия. Неговата молба за убежище е отхвърлена преди повече от две години и той е трябвало да бъде депортиран. Башар е бил известен на полицията заради побои, нападение на полицейски служители и притежание на незаконно оръжие. През март 2018 г. той е заподозрян за изнасилване на 11-годишно момиче в бежански център. Съгласно закона Башар е трябвало да напусне Германия отдавна или да бъде арестуван.

Това е абсурден закон за бежанските убежища и гротескна политика… Тя толерира незаконно пребиваващите и престъпниците и пренебрегва истинската загриженост за сигурността на германските граждани.

Али Башар, родителите му и петима негови роднини са живели тук на гърба на данъкоплатеца, без да бъдат депортирани, но след престъплението, извършено от Али, те намериха пари отнякъде, за да напуснат Германия под фалшива самоличност. Така е в Германия на отворените граници.

В деня на убийството на Сузана, вие (г-жо Меркел) заявихте тържествено пред парламента, че сте се справила отговорно с мигрантската криза. Осмелявате ли се да повторите това твърдение пред родителите на Сузана? Не. Вашата коравосърдечност и убеждението ви, че винаги сте права, ви карат да смятате, че сте твърде важна, за да се обърнете лично към жертвите на вашите политики. Това е неприемливо за нас, гражданите. Ще поемете ли най-накрая отговорност, г-жо Меркел? Вие и целият ви кабинет трябва да подадете останка, за да може да се въведе нова политика за мигрантите, така че родителите в нашата страна да не се страхуват вече за своите деца.”

Ето какво заключава списание „Щерн”: „Емоционалните реакции на случая със Сузана показват, че в Германия е настъпила промяна. Още през лятото на бежанската криза, когато стотици хиляди души пристигнаха в страната, вече имаше предупреждения, че нагласите на народа се преобръщат… Случаят със смъртта на Сузана ни кара да осъзнаем загубата на контрол, едно нетърпимо положение, вече несъвместимо със съществуващата бежанска политика – особено в едно общество, което почита реда и закона. В момента са налице непрекъснато повтарящи се искания за по-строги закони.

Последният управленски скандал във Федералната служба по миграцията и бежанците (служители бяха хванати да получават парични подкупи в замяна на даване на убежище на повече от 1200 мигранти) изглежда засилва усещането за провал на държавата.”

Източник: ZeroHedge

Превод: Антоанета Киселинчева